Voor iedereen die waarde hecht aan vitamines, voedingsstoffen en smaak is een stoomoven een uitstekende keuze.
Doordat gerechten worden gestoomd in plaats van gebakken, blijven vitamines en mineralen veel beter behouden.
Stoom zorgt bovendien voor een vochtige warme omgeving, waardoor eten niet uitdroogt en natuurlijke sappen bewaard blijven. Waar een heteluchtoven soms ongelijkmatig verwarmt, zorgt stoom juist voor een snellere en stabielere garing, met een malser en smaakvoller resultaat.
Een stoomoven verwarmt water tot circa 100°C, waardoor stoom ontstaat. Deze stoom wordt gelijkmatig door de oven verspreid, waardoor elk gerecht overal dezelfde warmte ontvangt.
Er zijn twee varianten:
Niet elk gerecht komt goed tot zijn recht in een stoomoven. Daarom is een combi-stoomoven voor veel huishoudens de perfecte middenweg.
Geschikt voor stoom:
Minder geschikt voor stoom:
Budget segment - € 999 tot ca. € 1.600
ATAG
Voordelen
Bosch 4 series
Voordelen
Neff
Voordelen
Middel segment - € 1.600 tot ca. € 2.300
Bosch – Serie 8
Voordelen
Siemens
Voordelen
ATAG
Voordelen
Premium segment – € 2.200+
Miele
Voordelen
Neff
Voordelen
Siemens
Voordelen